2018. október 5., péntek

Összefogás a könyvtárakért rendezvények


Szeptember 27-én kezdetét vette nálunk a könyvtár népszerűsítő hét. A nyugdíjas klubban Némethné Baksa Eszter az Őrség mesemondója látogatott el.  A programot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár KSZR által finanszírozta. Köszönjük az élményekkel teli meséket.


október 1.
A könyvtárosok számára  a  XXIV. Vas megyei könyvtári napok keretében szervezett  Olvasás-könyvtár-kompetencia c. konferencián vettem részt. Érdekes előadás hangzottak el:
Farkas Ferenc: Eredmények és fejlesztések Az én könyvtáram programban
Dr. Gombos Péter: A 2017. évi olvasáskutatás eredményei és tanulságai
Dr. Hámoriné Váczy Zsuzsanna: Korszerű kompetencia- és készségfejlesztő oktatási és képzési módszerek könyvtári alkalmazása
Iványiné Nagy Kinga: A sokarcú iskolai könyvtár.
A  program zárásaként az Egyházmegyei könyvtár teremkönyvtárának és különgyűjteményeinek megtekintésére volt lehetőség.

október 3.
Orfeum Vándorszínpad  „A tündér és kobold” c. előadásán vehettek részt a rumi óvoda és iskola gyermekei. A program a Könyvtárellátási és Szolgáltató Rendszer támogatásával valósult meg, ezáltal ingyen belépésre volt jogosult minden résztvevő.
Az első osztályos  diákok délelőtti tanórán ismerkedhettek a könyvtárral, kipróbálhatták szolgáltatásait. A mesékkel különféle módon találkozhattak (játék, mesekönyv). 

 

 


október 4. 

A második osztályosok könyvtárlátogatásából sem hiányzott a mese és a játék.  Majd a baba-mama klub tagjai ismerkedhettek a könyvtárban található dokumentumokkal, mondókázással kiegészítve.október 5.
A negyedik osztályosok rejtvényeket és rejtélyeket kutathattak a polcokon és a feladatlapon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése