2011. április 13., szerda

Rendezvények

Rendezvények, programok

A könyvtár részben saját gyarapítású, részben pedig a Berzsenyi Dániel Könyvtár gyűjteményével és szolgáltatásainak igénybe vételével arra törekszik, hogy a legteljesebb mértékig kielégíthesse a településen élők alapvető művelődési és tájékozási igényeit.
2010. év a családi olvasás éve. Könyvtárunk a könyves vasárnap keretében várta a gyerekeket szüleikkel könyvtárbemutató-kézműves foglalkozásra.

2006-tól a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai tartanak Meseláda címmel rendszeres foglalkozásokat az általános iskola alsós tanulói részére. Egy-egy mese játékos feldolgozása és a meséhez kötődő kézműves tevékenység várja a diákokat.
A könyvtárban író-olvasó találkozókat is tartunk diákok és felnőttek részére egyaránt.
Előadásokat, bemutatókat szervezünk nyugdíjasoknak, iskolásoknak ahova a jövőben is szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Számítógépes tanfolyamok szervezése keretében igyekszünk segítséget nyújtani az alapfokú számítógépes ismeretek elsajátításához, az internet nyújtotta lehetőségek megismeréséhez. A könyvtári szolgáltatások fejlesztését segítő (TIOP-1.2.3/09/01) pályázaton elnyert összegből a könyvtár 5 számítógépet, valamint könyvtári programot vásárolt, ezáltal biztosítja a használók számára a korszerű szolgáltatásokat.
Rendszeresen helyet biztosunk, szükség esetén segítünk az iskolai versenyek lebonyolításában.
Gyerekek szórakoztatására kínálunk programokat: bábelőadás, mese DVD vetítésével.


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése