2011. június 23., csütörtök

Új könyvek

A vakáció idején biztosan több idő marad szórakozásra, pihenésre, kikapcsolódásra. Akinek kedve támad olvasni, látogasson el a könyvtárba, ahol biztosan talál érdekes köteteteket.
(ajánló: http://www.bookline.hu/)

                               O'Brien, Stacey:
O'Brien, Stacey: Wesley, kedvesem - Egy bagoly és egy lány különös és különleges története

Wesley, kedvesem -

Egy bagoly és egy lány különös és különleges története


Egy bagoly, egy lány és a szeretet különös története „A ragaszkodó, különleges, vidám és bölcs Wesley feltárja előttünk a Bagolymódit – valamint az Istenhez és a kegyelmi állapothoz vezető utat.” Sy Montgomery, a The Good Good Pig szerzője Stacey O’Brien biológus 1985-ben, Valentin napon ismerte meg a négynapos gyöngybagolyfiókát – és a végzetes találkozás bámulatos, 19 évig tartó kapcsolattá nőtte ki magát. A szárnyideg-károsodott kisbagolyról megállapították, hogy soha nem tud majd tökéletesen repülni, és egyedül nem maradna életben a vadonban. O’Brien, a caltechi bagolylaboratórium fiatal asszisztensnője azonnal beleszeretett a szerencsétlenül járt bagolyfiókába, és magához vette a madarat. A humoros és megrendítő Wesley, kedvesem kettejük két évtizedes, drámai kapcsolatát meséli el.




Cabot, Meg:

Lámpaláz - Allie Finkle szabályai kezdő tiniknek 4.



Allie osztálya egy színdarabot készül előadni a Fenyőhegyi Általános Iskola tavaszi nyílt napján, és szinte minden osztálytársnője a főszerepre áhítozik... beleértve persze Allie-t is.
Szerencsére Allie-nek van egy-két trükk a tarsolyában, amivel garantálhatja a győzelmét, például az anyukája új filmkritikusi melója a helyi kábeltévé műsorán, a JÓ HÍREK!-ben, vagy Jay bácsi titkos drámaszakos múltja. Mindkettő elősegítheti Allie azonnali sztárrá válását. De mi történik, ha Allie rájön, hogy az egyik legjobb barátnője, Sophie, még nála is jobban epekedik Penelopé hercegnő szerepe után? Vajon be tudja tartani a barátság szabályait és egyúttal megvalósítani az álmát?


McKain, Kelly:

Flóra és Fényes -

Pónitábor Naplók 4.


Még csak most érkeztem a Póni táborba és máris minden tökéletes! Milyen szuper hetem lesz itt! Már alig várom, hogy mindent leírhassak ebbe a naplóba, amit Jody adott. Anyu és Apu mostanában csak a kisöcsémmel foglalkoznak és nem volt idejük elvinni lovagolni. Így mindent itt fogok bepótolni, ezalatt az egy hét alatt. Én aztán le sem fogok szállni a pacimról! Remélem találok itt néhány új barátnőt! Biztos jól ki fogunk jönni egymással.


Pullman, Philip: Rubin és Füst

Pullman, Philip:

Rubin és Füst


A Sally Lockhard trilógia első kötete. A történet 1871-ben játszódik, hősnője egy tizenhat esztendős árva lány, Sally Lockhard, aki szüleinek, vagyonának elvesztése után Londonban próbál talpra állni. Egy utálatos rokon hölgynél lakik, aki a leányt még az utolsó vagyonkájából is megpróbálja kiforgatni. Sally körül egyre fokozódnak a bonyodalmak, melyben szerepet játszik egy titokzatos, vagyont érő ékkő, a címben szereplő rubin, amelyet sokan szeretnének megkaparintani. Ráadásul a szálak Sally édesapjához vezetnek, aki meglehetősen gyanús körülmények között vesztette életét a távoli Keleten. A leány lassan, lépésről-lépésre próbálja megfejteni a mind nyomasztóbb titkot. Nyomozása során veszélyes kalandokba bonyolódik, különös, félelmetes emberekkel találkozik, életveszélyes helyzetekbe kerül… Sikerrel jár e Sally nyomozása, s fény derül - a sejtelmes és homályba merülő titkoknak? Philip Pullman, a gyermekkönyveiért számtalan díjat nyert angol író hihetetlen leleménnyel és meghökkentő fordulatokkal szövi azt a cselekményt, amelynek eredménye: egy letehetetlen, izgalmas kalandregény.

Gier, Kerstin: Rubinvörös - Időtlen szerelem Gier, Kerstin:
Rubinvörös - Időtlen szerelem



Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre - mint derült égből a villámcsapás - a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése