2024. október 6., vasárnap

Összefogás a könyvtárakért szeptember 30 - október 6-ig

A hét programajait a vasi könyvtárakban a Szentgotthárdon rendezett XXX. Vas vármegyei könyvtári napok szakmai napja nyitotta meg.

Helyi szinten számos rendezvénnyel hívtuk fel a köyvtárak szerepére a figyelmet.

Szeptember 30-án az óvodások egy "Mesés délelőtt" keretében ismerkedtek a könyvtár kínálta érdekes könyvekkel és magyar népmesét is hallgathattak.




Október 1-én Babák és mamák jöttek a könyvtárba, megismerhették, hogy "Mit kínál a könyvtár a legkisebbeknek?"




Október 3-án az iskolás csoport a Népek játékaival találkozhattak, hisz "Játék az egész világ".




Október 4-én már hagyománnyá vált Éjszaka a könyvtárban egész estét betöltő programjában idén "Varázslók találkozója" került megszervezésre. Belépő névjegykártya készítése volt, majd Könyvtármoziztak a gyerekek, ahol Leó és Fred sorozatban, az Elcserélt Varázspálca című epizódot nézhették meg. Meseolvasással folytatódott az est, majd a várva-várt vetélkedő követte. Izgalmas volt az elsötétített könyvtárban elemlámpával lefordítani a kódírással írt filmcímeket, a polcokon megtalálni a "varázslatos könyveket", megfejteni a keresztrejtvényt, melyhez tükörírással írt recept volt megadva, a betűhalmazból kikeresni a varázsláshoz használható eszközök nevét, de a szerencsepont, labdával célbatalálni és memóriakártyákat összepárosítani sem volt mindennapi! A gyerekek nagy izgalommal és kitartóan oldották meg a feladatokat, így a varázsló tanonc iskolát mindannyian kijárták. Közös étkezés után folytatódott az est, egy kis esti mesével, de aki még bírta társasjátékokat próbálhattak ki, könyveket olvashattak és a szabaduló szobát is sokan kipróbálták. Jó hangulatban, kellemesen elfáradva tértek haza a kisvarázslók.


















A heti programok a szombathelyi Berzsenyi Dániel könyvtár támogatásával valósultak meg, aholtovábbi érdekes programok várták az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése