2012. február 2., csütörtök

„Találkozzunk a könyvtárban!”


Tanulni szeretne? Látókörét akarja bővíteni? Szórakozásra vágyik? Jöjjön el hozzánk! Korosztálytól, érdeklődési területtől függetlenül mindenki megtalálja a számára hasznos és érdekes könyveket, folyóiratokat, DVD-ket… Cikkünkkel szeretnénk felhívni figyelmét a helyi könyvtár szolgáltatásaira, a továbbiakban tájékoztatjuk Önt a könyvtár nyújtotta lehetőségekről.

A könyvtár mintegy 10000 kötetes gyűjteményének igénybevétele mindenki számára biztosított.
 Kölcsönzésre az ifjúság és a felnőttek számára elkülönítve található szépirodalom és szakirodalom. Az olvasóterem használatára (helyben olvasásra, tanulásra) is van lehetőség, ehhez a könyvtár megfelelő feltételeket biztosít.
Könyvtárunkban lehetőség van könyvek használatán kívül 18 féle folyóirat olvasására, az elmúlt évekből összegyűjtött számaik kölcsönzésére. DVD szolgáltatás keretében csoportos kérésre vetítés igényelhető, a felnőtt olvasók kölcsönözhetik is azokat.
Helyben használható CD-ROM-jaink meséket tartalmaznak; természetismereti témákat, történelmi korokat dolgoznak fel; de a művészetek, s a sport, az idegen nyelvek világába is bepillantást adnak.
Számítógépeink segítségével a szövegszerkesztés, a nyomtatás, az internetezés is megoldható.
Sajnos könyvtárunk nem mindig tud eleget tenni a felmerülő kéréseknek, de ne csüggedjen! Bátran forduljon hozzánk! A kikölcsönzött kötetekre előjegyzés kérhető. Könyvtárközi kölcsönzés biztosítja, hogy a könyvtárunkban meg nem található dokumentumok eljussanak használójukhoz.
A könyvtár olvasótermében előadásokat szervezünk. Évente két alkalommal 20 órás alapszintű számítógépes alapképzéssel segítjük a könyvtárhasználókat. Selejtezett könyvekből könyvkiárusítást tartunk. Ne feledjék, a könyvtár Önökért van, az Önök érdekeit szolgálja! További információkért keresse a könyvtárost!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése