2012. szeptember 6., csütörtök

Könyvajánló

Biztosan olvasnál egy jó könyvet!
Segítsek a választásban?
Néhány kötet a könyvtárunkban megtalálható újdonságokból:




Elisabette Gnone: Fairy Oak

1. Az ikrek titka
2. A Sötétség bűvölete
3. A Fény Hatalma
4. Grisam kapitány és a szerelem
5. Shirley varázslatos napjai

Fairy Oak varázslatos, réges-régi falucska az időtlen idők rejtekén. Ha rá szeretnénk lelni, a skót felföldek és a normann szirtek között kellene kutatnunk, Bretagne egy virágszőnyegtől tarka völgyében, Írország zöld legelőin és az óceán tágas öbleiben. A falut varázsos és emberi lények lakják, akiket roppant nehéz megkülönböztetni egymástól: a tündérek, varázslók, boszorkák és közönséges lakosok olyan régóta élnek egymás szomszédságában a falu kőházaiban, hogy szinte már fel sem tűnnek nekik a másik furcsaságai. Sőt, ilyen sok idő után már mindannyian hasonlítanak is egy kicsit egymásra! Kivéve a tündéreket. Ők nagyon picikék, csodálatosan fényesek és…repülnek! A völgy varázslói és boszorkái azért hívják ide őket, hogy a falu kisfiúira és kislányaira vigyázzanak. Ezt a történetet éppen egy ilyen tündérke meséli el nekünk: Feli, az ikerlányok, Vanília és Pervinka dajkatündére.

Olvass velem! sorozat
A sorozatban egy-egy bájos, izgalmas történet elevenedik meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhős nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyermekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják. Igazi közös családi szórakozás!
-Dudu, a kicsi sárkány
 
Horváth Judit: Rózsák hercegnője - Történetek magyar hercegnőkről és királylányokról
Ugye hallottál már szépséges királykisasszonyokról és híres hercegnőkről szóló történeteket? És azt tudod, hogy valamikor régen Magyarországon is éltek királylányok?
Ebben a könyvben az első magyar uralkodók családjából, az Árpád-házból való igazi hercegnőkkel ismerkedhetsz meg. Kalandos történeteik különleges időutazásra hívnak. Vándorló őseink nyomába szegődhetsz a messzi pusztában, bepillanthatsz a középkori királyok palotájába, s egyik-másik királylánnyal távoli tájakra: Velencébe és Nápolyba, Bizáncba és Skóciába is eljuthatsz. Mindeközben megtudhatod, miről álmodott Emese, hogyan győzte le Sarolt a rablók vezérét, miért nem akart Ágnes és Margit férjhez menni, és hol került előKunigunda gyűrűje.

 
Balázs Ágnes:Rakoncátlan Rozi Ramazuriországban

Rakoncátlan Rozi reggeltől estig csak rosszalkodik. Lecsúzlizza a madarakat, konzervdobozt köt a macska farkára, és nem tud úgy megenni egy tányér főzeléket, hogy szét ne köpködje. A kócos, maszatos kislány egy nap Ramazuriországba csöppen, ahol éppen ő lesz a csínytevések céltáblája. Szerencsére talál egy barátot, Gézengúzt, aki kimentiőt a szurtos képű gyerekcsapat karmaiból. Vajon együtt elbírnak a szökőkutatőrző óriással is?
 
Siri Kolu:Mi, Banditáék

A finn írónő díjnyertes regénye abszurd humorral fűszerezett road movie, amely a skandináv gyerekirodalom klasszikus hagyományaira épít. Főhőse, a tíz év körüli Vilja egy országúti rablócsaládba csöppen. Megismeri, milyen forró serpenyőből a tóparton reggelizni, megtanulja, hogyan kell rabló módra fütyülni és belevalóan viselkedni.
A 39 kulcs sorozat
1. A csontlabirintus /Rick Riordan
2. Egy hamis hang/ Gordon Korman
3. A kardtolvaj/ Peter Lerangis
4. A síron túl/Jude Watson
5. Sötét erők/ Patrick Carman
6. A kenguruk földjén/ Jude Watson
Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különbözőrészein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának – fogod az egymillió dollárt és elsétálsz. vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod – és megkezdődik a veszélyes hajsza…

Népek meséi



- Görög népmesék
- Japán népmesék
- Kínai népmesék
- Ír népmesék



Népek, mesék, mítoszok, sokszínű világunk kulturális kincsei. Közeli és távoli országok tájai, színei elevenednek meg a csodálatos, sokszor tanulságos történetekben.

Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék
Gerlinde Ortner: Új gyógyító mesék

Mit tegyünk, ha gyermekünk szorong, és rágja a körmét? Hogyan szoktassuk le a csúnya beszédről? Mivel csillapítsuk le, ha agresszív? Hogyan erősítsük meg az önbizalmát? És mit tegyünk, ha rendszeresen ágyba vizel? A tanácstalan, önmagukat vádoló szülők gyakran azt kívánják, bárcsak volna csemetéjükhöz egy használati utasítás, amelyből kiderülne, miben hibáztak eddig, és mit kell másképp csinálniuk! Nekik ajánljuk Gerlinde Ortner könyvét, amelyet sikerrel forgathat minden anyuka és apuka, aki segíteni akar gyermekének a félelem és az agresszió leküzdésében.
Ebadta kölyke sorozat (99 jó tanács szülőknek és nagyszülőknek)


- féltékeny
- önfejű
- nem eszik
Szemünk fénye rohamosan önállósodik, és nem olyan könnyű mindig pontosan tudni, hol húzzuk meg a határt. Mindenki azt szeretné, hogy a gyereke magabiztos felnőtté váljon. Titokban pedig sokszor arra vágyunk, bárcsak visszakaphatnánk azt a régi pólyás csecsemőt az akaratos kisgyerek helyett. Könyvünk ötletei és javaslatai segítenek megtanítani arra, hogy irányítsuk az eseményeket. A tartalomból: takaró és kedvenc játék, a cumisüveg, a cumi, szopja az ujját, "én akarom!", idegenben, anya szabadnapos, az óvoda, örökké rajtad lóg? Hasznos címek. Az Ebadta kölyke sorozat további kötetei sok humorral és együttérzéssel tárgyalják a kismamáknak és velük együtt az egész családnak legtöbb fejfájást okozó kérdéseket.


Fábián Janka:
- Emma szerelme
- Emma lánya
- Emma fia
A tizenhárom éves Emmát apja a halála előtt fiatalkori barátja feleségére és hajdani szerelmére, Kóthay Évára bízza. A Balaton parti festői kisvárosban, ahol még jól emlékeznek Emma világszép édesanyjára és az annak idején róla terjengő pletykákra, féltékenységgel vegyes gyanakvással fogadják a fiatal lányt. Emma élete akkor bolydul fel igazán, amikor váratlanul felbukkan a család régóta Párizsban élő, gyermekorvosként nevet szerzett fia, Gábor. A lányban, aki gyerekkorában súlyos titkok tudója lett, és aki a férfit vádolja anyja haláláért, feltámad a gyűlölet. Ám a szerelmet és a gyűlöletet olykor csak egy hajszál választja el egymástól.

Timothée de Fombelle
- Vangó a hazátlan herceg
- Vango Ég és Föld között
 
Az Ágrólszakadt Tóbiás szerzőjének új, lebilincselően izgalmas kalandregénye, amely számos fordulattal lepi meg az olvasót, miközben történelmi hitelességgel ábrázolja az 1930-as évek Európáját.

További kötetek:
 
Barbara Taylor Bradford: Elizabeth (romantikus regény)

Grace Tiffany: A türkizköves gyűrű (angol irodalom)
Rados Virág: A visszakapott élet (magyar irodalom)

Julie James: A hamis partner (amerikai angol irodalom)

Rút Lichnerová: Anna Regina (szlovák irodalom)
(Megjegyzés: Az ajánlók a bookline.hu oldalról származnak)

 
Kellemes időtöltést kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése