2012. szeptember 18., kedd

Könyvajánló

Monaldi-Sorti: Mysterium
Az Imprimatur-sorozat harmadik kötetében Atto Melani halálával bizonyos értelemben lezárult a regényfolyam első szakasza. A folytatásban visszaugrunk az időben, és megismerhetjük a történet előzményeit. A Mysterium egyaránt letehetetlen azok számára, akik az első három könyvet ismerik, és azoknak az új olvasóknak, akik csak most csöppennek a Monaldi&Sorti házaspár lenyűgöző világába. 1644, Párizs. Az Imprimatur-sorozat kasztrált énekes hőse, a húszéves Atto Melani Mazarin bíboros meghívására egy francia gálya fedélzetén Párizsba indul, hogy színpadra lépjen a királyi udvarban, és így közelebb kerülhessen az áhított hírnévhez és dicsőséghez. Az utazás során berber kalózok fogságába kerül, megismerkedik Európa legzseniálisabb tudósaival, veszélyes sziklazátonyok közt rejtőző utópisztikus világokat fedez fel, és egy dalmát szerzetes leveléből vészterhes titkokról szerez tudomást. Lehetséges, hogy Cicero nem is létezett? Ki találta fel az ógörög, héber és latin szavakból alkotott kódnyelve? Kinek állt érdekében meghamisítani évszázadok históriáját? Véres kegyetlenkedések, ármány és máglyahalál várt mindazokra, akik megkísérelték felfedni a misztérium ködébe vesző igazságot.
Sorozat eddig megjelent kötetei könyvtárunkban is megtalálhatóak: Imprimatur, Secretum, Veritas.
Vekerdy Tamás: Nagy családkönyv

A Nagy családkönyv olyan nagy formátumú, összegző mű, amelyből a gyermekeiket, unokáikat nevelő szülők, nagyszülők minden kérdésükre választ kaphatnak. Vekerdy Tamás, a Nők Lapja ismert gyermekpszichológusa különleges alapossággal és részletességgel foglalkozik a családban felmerülő szokatlan helyzetekkel és nevelési problémákkal. Tanácsokat kapunk a csecsemőkori gondokra, a későbbi iskolai, kamaszkori furcsaságokra, vagy a válás, eltávozás folytán adódó kétségeinkre. Témáit a szerző, mint mindig az olvasók leveleiből, tehát a mi tapasztalatainkból és élményeinkből meríti.
Szerző további, nálunk is megtalálható kötetei:
- Az óvoda és az iskolai évek: a pszichológus szemével
- Az iskola megbetegít?
- Gyerekek, óvodák, iskolák
- Kamaszkor körül
- A szülő kérdez, a pszichológus válaszol
- Kicsikről nagyoknak 1-2.
- Felnőttek és gyerekek: mit akarunk egymástól?
- Érzelmi biztonság


Leiner Laura: Szent Johanna gimi
Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából! Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz! Egy sorozat a való életről. Egy sorozat, amely itt és most játszódik. Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna. Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások. A történet rólad is szól! Fiatalon baromi jó az élet, ahogy ez a könyv is ezt tükrözi számomra. - Barnee (Idiot Side). Egy kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk a sorok között. - Rami Mindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek. - AFC Tomi Aki esetleg eddig nem szeretett olvasni, annak mindenképpen ajánlom a figyelmébe.
Könyvtárunkban megtalálható 1-7. kötetig, így nyomon követhetők a sorozat eseményei, szerplői élete.

Láng György: A Péter-templom karnagya
Róma az ezerötszáznyolcvanas évekre zenei világközponttá fejlődött, s ez Palestrina munkásságának köszönhető elsősorban. Tehetséges zeneszerző nemzedék nőtt fel az Örök Városban.  Palestrina műve hatalmas hagyomány, utolsó láncszeme, összefoglalása a több évszázados egyházzenei örökségnek. 1585-ben hatalmas népünnepély zajlott a Szent Péter-székesegyház előtti főtéren. Monumentális márványobeliszket állítottak föl, csúcsára erősítették a szent kereszt egy darabját, s a pápai énekkar Palestrina egyik himnuszát adta elő, a szerző vezényletével. Ez a könyv, amely a zenei kalandregénynek egyik legizgalmasabb darabja, Palesztrina mozgalmas életének története.

Szintén Láng György által,  zeneszerzőről (Bachról) írt regény: A Tamás-templom karnagya,  mely szintén örömt nyújt az életrajzi regények kedvelőinek, könyvtárunkból kölcsönözhető.

 Ajánlók: www.libri.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése