2015. november 23., hétfő

Egészségnevelési hónap

Az iskola által szervezett egészségnevelési hónaphoz a könyvtár is csatlakozott. Az alsó tagozatosok könyvtári közegben ismerkedhettek az egészséges élet különböző területeivel.

1. osztályosok a tisztálkodást Marék Veronika: A csúnya lány c. művével; a fogászati ismereteket Az elefánt fogorvos c. mesével bővíthették. Teszt és szójáték következett, az óra végén dugó nyomdászattal szőlőfürtök készültek.

2. osztályosok feladatlapokat oldottak meg a mozgás, a tisztálkodás, a táplálkozás témakörében. Foggal kapcsolatos szólások, közmondások jelentését kellett megfejteni. Kézműves tevékenységben almát készítettek.

3. osztályosok bábozással keltették életre a Fitt madárról szóló mesét. A táplálkozás fontosságára feladatlapok megoldásával, beszélgetéssel hívtuk fel a figyelmet. Könyvajánlással mutatták be az egészséges életmódról talált köteteket társaiknak.

4. osztályosok a könyvtár állomány részeit elevenítették fel, a kézi könyvtári állomány köteteire épülő egészséggel kapcsolatos feladatlap megoldása volt a feladat.

Felső tagozatosoknak "Együtt az egészségünkért" TOTO várja november 27-ig.

"Épp testben, épp lélek"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése