2014. szeptember 17., szerda

Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja - 2014

„Az iskolai könyvtár a tanulást segítő szolgáltatásokat, könyveket és egyéb forrásokat biztosít, amelyek az iskolai közösség minden tagja számára lehetővé teszik, hogy kritikus gondolkodókká, valamint minden típusú és formájú információhordozó hatékony alkalmazóivá váljanak.”

Az iskolai könyvtárak sok szempontból központjai egy iskolának. Hiszünk abban, hogy ha az iskolában folyó nevelő, oktató, kultúraközvetítő munkáról való gondolkodás középpontjába helyezzük az iskolai könyvtári, a könyvtár-pedagógiai munkát, akkor az mind a tanulók, mind a pedagógusok hasznára válik.

Iskolád könyvtára
-
tudásod központja
 

Your
School Library:
Mind Map Central
 


A könyvtárostanárok a múltban, a jelenben és a jövőben is azért fognak tevékenykedni, hogy bizonyítsák, hatékony, életközeli és gyerekbarát iskola nincsen jó iskolai könyvtár nélkül!

Könyvtárunk nyitott, várja az alsó és felső tagozatos diákokat, pedagógusokat mind könyvtárhasználati, mind szakórákra, de önálló ismeretszerzés céljából is.
Célunk a 2014/2015-ös tanévben a könyvek és a könyvtár iránti érdeklődés felkeltése, szinten tartása. Törekszünk az olvasás megszerettetésére és igénnyé alakítására. Az önálló gondolkodás, a kreativítás, a lényeglátás fejlesztése fontos feladat.

Találkozzunk a könyvtárban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése